{ "title": "Nefes Eğitimi", "image": "https://www.nefes.gen.tr/images/Nefes-Egitimi-95.png", "date": "19.01.2024 12:52:40", "author": "arzu çobanoğlu", "article": [ { "article": "Nefes Eğitimi; Nefes almak bir canlının hayatta kalabilmesi için istem dışı yaptığı bir eylemdir. Su içmeden, yemek yemeden günlerce kalabiliriz belki ama bir iki dakikadan sonra nefes alamadığımızı düşünsenize, hayatta kalmak zor değil mi? Bugün sizlerle aldığımız nefes doğrumu? Nasıl doğru nefes alırız? Doğru nefes bize neler kazandırır? Bunlardan bahsetmek istiyorum.

Doğru nefes; Havayı ciğerlere tam doldurmak ve nefes alıp vermek sırasında akciğerlerimizin hemen altında bulunan diyafram kasımızı kullanmaktır. Bebeklerin doğduğunda doğru nefes aldıklarını biliyor muydunuz? Ama büyüdükçe diyaframı, nasıl kullanacağını bilmediği için doğru nefes alıp vermeyi de unutur. Doğru almadığımız her nefesin beynimizi etkilediğini ve hasar verdiğini belirtmek istiyorum. Beynimize yeterince oksijen gitmediği için görme bozuklukları, depresyon gibi hastalıklar yaşayabiliriz.

Nefes eğitimi nasıl alınır; Nefes alırken göğsümüz yerine diyafram hareket etmelidir. Bu daha fazla havayı içimize çekmemizi sağlayacak ve akciğerlerimize ulaşacaktır. Aldığımız oksijenin tüm vücudumuza yayıldığını düşünürsek daha derin nefes almamız gerekir.
Bunu günde 30-40 kez yapın. Nefes verirken kaslarınızın rahatladığını fark edeceksiniz. Göreceksiniz ki şimdiye kadar aldığınız nefes, doğru nefes değilmiş. Vücudumuzda yedi çakra vardır. Bunların hangisi kapalı ise o bölgemizde hastalık oluşur. Doğru nefes alma yöntemleriyle çakraları nasıl kullanmamız gerektiğini de öğrenmiş oluruz. Şimdi günümüzde doğru nefes eğitimi tekniklerini öğreten yaşam koçları bulunmaktadır. Birçok salonda bunların eğitimi verilmektedir.

" } ] }