{ "title": "Nefes Daralmasına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.nefes.gen.tr/images/Nefes-Daralmasina-Ne-Iyi-Gelir-63.jpg", "date": "19.01.2024 07:30:06", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Nefes daralmasına ne iyi gelir, nefes darlığı nefes alıp vermede yaşanan zorluk olarak tanımlanır. Bir hastalık olarak değerlendirilmez. Genellikle gelişen bir hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkar. Ciddi bir belirti olan nefes daralması için mutlaka bir hekime danışılmalıdır. Nefes daralması farklı nedenlerden dolayı gelişebilir. Kalp sistemi bozuklukları, dolaşım bozuklukları, solunum sıkıntısı gibi durumlar nefes daralmasına yol açabilir. Bunların haricinde, astım, akciğer kanseri, aşırı kilo, kalp yetmezliği, bronşit gibi rahatsızlıklar da nefes daralmasına yol açabilir. Eğer daralmaya güç kaybı ya da yorgunlukta ekleniyorsa problem akciğer kaynaklı olabilir.

Nefes daralmasına ne iyi gelir?

Nefes daralması yaşanıyor ve sigara kullanılıyorsa sigara mutlaka bırakılmalıdır. Ağır ve yağlı gıdalardan uzak durulmalıdır. Yapılan araştırmalar sigaranın nefes daralmasına neden olduğunu kesin olarak kanıtlamıştır. Rahatsızlık eğer henüz başlangıç aşamasındaysa uygun tedaviyle kontrol altına alınabilir. Sigara devam ettiği sürece rahatsızlık kronik bir hal alabilir. Nefes darlığı için doktora başvurulduktan ve uygun tedavi başlatıldıktan sonra evde bazı doğal yöntemler kullanılarak da rahatsızlık hafifletilebilir.

Keçiboynuzu: Nefes daralmasına karşı kullanılan en yaygın bitkilerden biri keçiboynuzudur. 7-8 adet keçiboynuzu yıkandıktan sonra parçalara ayrılarak 4 bardak suyun içinde kaynatılır. 8 dakika kaynadıktan sonra süzülerek cam bir kavanoz içine alınır. Buzdolabında muhafaza edilerek üç gün iki bardak olacak şekilde içilir. Sabah ve akşam yemeğinden önce 1 çay bardağı içilir. Küre ara verilmeden 20 gün düzenli uygulanmalıdır. 20 gün sonunda iki hafta ara verilerek 2 hafta daha uygulanmalıdır.

Havuç: 5 tane havuç rendeden geçirilerek suyu sıkılır. İçine 1 çay bardağı kaynar süt ve yarım tatlı kaşığı bal eklenerek gün içinde üç kere içilir.

Öksürük otu: Nefes daralmasına ne iyi gelir sorusuna cevap arayanlar öksürük otunun mucizevi etkisinden yararlanabilir. 2 avuç öksürük otu yeteri kadar suyun içine eklenerek kaynatılır. Kaynayan otun buharı solunur.

Sarımsak: 1,5 litre su içine 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı gelincik çiçeği, lavanta, maydanoz, kekik ve nane ilave edilerek kısık ateşte kaynatılır. Kaynayan sudan her gün sabah kahvaltı yapmadan önce bir çay bardağı içilir.

Kurt pençesi: Nefes daralmasına karşı kullanılabilecek bir diğer bitki kurt pençesidir. 1 su bardağı kaynatılmış suya yarım tatlı kaşığı kurt pençesi eklenir. Karışım süzülerek sabah kahvaltıdan önce süzülerek içilir.

Anason, karanfil, keten tohumu: Tüm bitkilerden yarım çay bardağı olacak şekilde bir kabın içinde karıştırılır. Üzerine bal ilave edilerek macun kıvamı alana kadar karıştırılır. Elde edilen karışımdan sabahları bir yemek kaşığı tüketilir.

Ebegümeci, civanperçemi ve lavanta kürü: 1 yemek kaşığı ebegümeci, lavanta ve civanperçemi mutfak robotuna alınarak çekilir. Üzerine bir bardak su eklenerek kaynatılır. Elde edilen kürden günde iki defa içilir.

Karabiber ve karanfil kürü: 10 tane karabiber, karanfil, 6 tane çubuk tarçın, 6 adet dilim zencefil, birkaç tane ayva yaprağı ve bir tutam ısırgan otu yarım litre kaynar suyun içine eklenerek bir iki dakika kaynatılır. Kaynayan karışım ocaktan alınarak birkaç dakika demlenir. Daha sonra süzülerek günde iki defa içilir.

Kakule, zerdeçal ve karanfil: 50 gram kakule, 50 gram zerdeçal, 50 gram karanfil, 50 gram zencefil, 1 kilo bal, 20 gram Hindistan cevizi homojen bir şekilde karıştırılarak macun kıvamına getirilir. Hazırlanan karışımdan her gün sabah ve akşam bir yemek kaşığı yenir.
" } ] }