{ "title": "Nefes Alırken Ağrı", "image": "https://www.nefes.gen.tr/images/nefes-alirken-agri.jpg", "date": "19.01.2024 13:52:29", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
Nefes alırken ağrı olmasının bazı nedenleri vardır. Yaralanma bunlardan biridir. Göğsünüz de morluk ya da kaburgada kırık var ise nefes alırken acı çekebilirsiniz. Çünkü hasarlı olan kemik ya da kaslar, nefes alıp verirken kaslar birbirine sürtünerek ağrıya sebep olabilir. Böyle durumlarda mutlaka tıbbi bir yardım almak gerekir. Akciğer zarı iltihabı da ağrılı nefes almaya sebep olabilir. Akciğer zarı akciğerleri ve göğüs kafesini çevreler. Eğer bu tabakalar iltihaplı ise yüzeyler birbirine sürtünür ve ağrılı bir şekilde nefes almaya sebep olur. Zatürrede ağrılı bir şekilde nefes almaya sebep olur. Zatürre bakteriyel, enfeksiyon tarafından tetiklenir. Bu durumlarda ağrıya, nefes darlığı, ateş ve öksürük de eşlik eder. Bronşit hastalığı da nefes alırken ağrıya neden olabilen, bakteriyel bir enfeksiyondur. Bronşitte balgam üretimi çok fazladır. Bu duruma boğaz ağrısı, ateş ve öksürükte eşlik edebilir.

Akciğerde oluşan kan pıhtılaşması nefes almada zorluk sebeplerindendir. Bu hastalığım mutlak tedavisi şarttır. Tedavi edilmediği taktirde çok tehlikeli boyutlara ulaşabilir. Bacaklarda kızarıklık ve şişlik de bu hastalığın belirtilerindendir.

Nefes alırken ağrının birçok nedeni olabilir. Akciğer kanseri, nezle, verem, KOAH, astım, kalp yetmezliği ve akciğer genişlemesi bunlardan bazılarıdır. Bu sorunlar dışında çok terleme, burun yanması, tıkanma, soluk bir cilt, öksürükle beraber gelen kan, baş dönmesi ve bayılma da varsa bu durumda hemen bir tıbbi yardım almanız gerekir.

Eğer ağrılarınızı biraz hafifletmek istiyorsanız ayakta durmak veya yatmak yerine uygun bir oturma pozisyonu alabilirsiniz. Ayrıca fazla hareket etmeden yapılan faaliyetleri azaltmalısınız. Oda içerisinde bulunan nemlendirici ya da buhar solumak ağrınıza iyi gelecektir. Bazı doğal yöntemleri de deneyebilirsiniz. Örneğin, Hindistan cevizi yağı ile kafurun yağını karıştırıp göğsünüze masaj yapabilirsiniz. Ayrıca bal ve sarımsağı karıştırıp, günde birkaç kez tüketmekte ağrılarınıza iyi gelebilir. Fakat unutmamalıyız ki bunları hiçbiri, doktor tedavisinin yerini tutamaz. Bunlar sadece geçici rahatlamalardır. O yüzden mutlaka tıbbi yardım şarttır.
" } ] }