{ "title": "Nefes Açma Çalışmaları", "image": "https://www.nefes.gen.tr/images/nefes-acma-calismalari.jpg", "date": "19.01.2024 10:35:46", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
Nefes açma çalışmaları, Nefes alma olayı çoğu kişi tarafından fazla önemsenmez. Doğru nefes alındığı zaman vücuda, fazla oksijen girer. Böylece beyin ve diğer organlar, daha düzenli ve sağlıklı çalışır. Vücudumuz nefes alıp verme işlemini otomatik olarak gerçekleştirdiği için, nefes açma çalışmaları fazla önemsenmez. Nefes alma işini vücudumuza bırakırsak sadece, hayatta kalmak için nefes alıp vermeyi sağlar. Fakat, bilinçli bir şekilde nefes açma çalışmaları yapılırsa vücuda daha fazla ve düzenli bir şekilde oksijen girişi sağlanır.

Nefes açma çalışmalarında beyine fazla miktarda oksijen ulaştığı için vücutta bir rahatlama meydana gelir. Ayrıca beyne oksijenin fazla gitmesi, öğrenmeyi de kolaylaştırır, çünkü oksijen beynin konsantresini sağlar. Daha önce öğrenilen bilgilerin, hatırlanmasını kolaylaştırır ve öğrenilmiş olan bilgiler kolay unutulmaz. Nefes açma çalışmalarında vücut rahatladığı için, uykuda düzene girer. Sağlıklı ve yüksek dirençli bir vücuda sahip oluruz. Vücuttan atılması gereken toksinler vardır. Bu toksinler doğru nefes alma çalışmalarıyla, vücuttan atılır.

Nefes açma çalışmasına başlarken, iki el yanlara doğru açılır, her nefes aldığınızda göğsün ön tarafında birleştirilir. Ortalama 25 defa bu hareket tekrarlanır. Nefes açma çalışmalarına devam ederken, vücut dik bir durumdayken eller ileri doğru açılır ve diz kapakları bükülüp, nefes verilerek eğilmeye başlanır. Eğilmenin yavaş bir şekilde olması gerekir. Eğilme tamamlandığı zaman, nefes alınarak vücut dik hale getirilir. Nefes alma çalışmalarında yere oturulur ve ayaklar çapraz duruma getirilir. Nefes alıp öne doğru eğilip ve daha sonra nefes verilerek düz hale gelinir. Nefes açma çalışmalarında, dik durumdayken burundan nefes alınır ve belden vücut eğilir ve daha sonra ağından nefesi vererek dik hale gelinir. Nefes alma çalışmaların da bir diğer yöntem de yoga adı verilen bir yöntemdir. Bu yöntemde bazı fiziki egzersizler sonrasında derin bir nefes aldıktan sonra nefes 4 saniye kadar tutulur ve aldığımız nefes 4 saniyede geri verilir.
" } ] }